Telefoon 035 601 35 47  /  Spoed 06 190 077 09
Wat biedt verloskundigenpraktijk Vitae en waar onderscheiden wij ons in?

Zwangerschapscursus

In ons eigen pand wordt Zwanger & Fit gegeven. Vanaf 16 weken zwangerschap tot en met na de bevalling kun je meedoen. Instromen is op elke moment mogelijk. Door deze cursus kan er al vroeg in de zwangerschap getraind worden met bekken- en bekkenbodemspieren, ter preventie van klachten. 

Je traint en onder leiding van een fysiotherapeute die gespecialiseerd is in zwangerschap en bekken. 

Fysiotherapie Soestdijk

 

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Ineke de Jager

www.haptonomischezwangerschapsbegeleiding.nl


 

Samen bevallen

www.samenbevallen.nl

 

De zwangerschapscursus die je mét je partner volgt. De cursus is er op gericht de beide ouders uitgebreid te informeren, eventuele angsten bespreekbaar te maken en het vertrouwen in je eigen kunnen te vergroten. Ook wordt er ruim aandacht besteed aan ontspanning en ademhalingstechnieken. Gedurende de cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij de bevalling. 

Locatie: Soest en Amersfoort

 

Zwangerschapsgym

www.fijnmama.nl
Zwangerschapsgym in Leusden

Met Mom in Balance blijf je fit, sterk en energiek tijdens je zwangerschap en voel je je sterk voor de bevalling en zorg je voor een voorspoedig herstel na je bevalling. Training in Soest en Amersfoort. www.mominbalance.nl
 

Zwangerschapszwemmen

Coaching en training rondom zwangerschap

Praktijk Leef!
Praktijk Leef! is een samenwerking tussen Judie Snijders als verloskundige/coach en Alexander Holwerda, (relatie)coach/trainer. Voor coaching rondom zwangerschap en relatie. Coaching bij traumatische ervaringen, vruchtbaarheidsproblemen, rouw rondom zwangerschap en ongeplande zwangerschap.

Mama coach, Vivian Vietje
Voor coaching tijdens de zwangerschap en individuele zwangerschapscursussen.
 

Hypnobirthing

SubSense verzorgt een cursus HypnoBirthing op een moderne manier zonder zweverig te zijn. Hierdoor sluit de cursus goed aan bij de huidige verloskunde en is de beste voorbereiding op een fijne geboorte. De cursus wordt gegeven door ervaren verloskundigen. De cursus wordt gegeven in Hilversum.

Cursus in Soest, door Elisabeth van den Berkmortel van der Kuyl (acupuncturist en zwangerschapsbegeleider)

Ontspannen bevallen met HypnoBirthing wordt gegeven in Amersfoort (vlak bij de Dierentuin). Tijdens deze praktische cursus, die je samen met je partner volgt, worden jullie zowel fysiek als mentaal voorbereid op de bevalling. Je leert verschillende technieken om in iedere situatie ontspannen te blijven en vol vertrouwen de geboorte tegemoet te gaan. Ook een individuele cursus en begeleiding tijdens de bevalling is mogelijk.
 

Zwangerschapsmassage

Praktijk de Holle Rietstengel

www.mumsandmore.nl

Ouderschapscursus

Bringing baby home
In de cursus krijgt men tools en tips wat betreft ontspannen ouderschap, het versterken van de band tussen de ouders en hechting met en van de baby waardoor voorkomen kan worden dat de relatie onder grote spanning komt te staan. Onderdeel van SubSense Hilversum.

Dunstan Babytaal
Pasgeboren baby communiceren vanaf de geboorte tot drie maanden oud met vijf hele specifieke geluiden die ieder een eigen betekenis hebben. Zo is er een geluid voor honger, moe, boertje, buikkramp en ongemak. In de workshop Dunstan Babytaal leer je deze geluiden te herkennen door zowel te luisteren als te kijken naar de lichaamstaal. Een fijne voorbereiding op het ouderschap. www.mamarijk.nl
 

Cursus Natuurlijk Zwanger

NatuurlijkZwanger is een complete zwangerschapscursus, gebaseerd op westerse en oosterse beginselen. De lessen zijn praktisch qua opzet en richten zich op het behoud van de natuurlijke balans in lichaam en geest tijdens de zwangerschap. www.mamz.nl

Ontspannen Zwangerschap Cursus

Een cursus gericht op een ontspannen bevalling en die bestaat uit een combinatie van yoga-, mindfulness-, hypnobirthing- en ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken. Het is een rustige les met ook een stukje theorie erin, zodat vrouwen zich goed op de bevalling kunnen voorbereiden en het vertrouwen krijgen dat ze op een natuurlijke manier kunnen bevallen.
www.ontspannenzwangerschap.nl/amersfoort

Zwangerschapsyoga

De cursus zwangerschapsyoga in Yogacentrum Eemland is een volledige voorbereiding op de bevalling en zorgt ervoor dat je spieren soepel en sterk blijven tijdens je zwangerschap. Je kunt elk moment beginnen vanaf week 13 en meedoen tot aan je bevalling. Ervaring met yoga is geen vereiste. 
Een goede conditie van lichaam en geest vormt de beste voorbereiding op de komende geboorte. Door met yoga regelmatig tijd voor jezelf vrij te maken kun je de zwangerschap en de bevalling bewuster en meer ontspannen beleven. Bovendien leer je tijdens de lessen houdingen en speciale ademhalingstechnieken om bij de bevalling te gebruiken. Meer informatie en inschrijven via:

 

Twitter & Nieuws                            @zwangerinsoest

Alice is in verwachting!

lees meer

Assistente

Ruimere bereikbaarheid door komst assistente lees meer