telefoon 035 601 35 47 / spoed 06 190 077 09

Nieuws


Promotie Anna


Op 8 december promoveert Anna. Haar proefschrift gaat over variatie in het gebruik van geboorte-ingrepen, met in het bijzonder aandacht voor episiotomie.

Grote verschillen in aantal geboorte-ingrepen

Ingrijpen in het geboorteproces kan nodig zijn om problemen bij moeder en/of kind te voorkomen of te verhelpen. Maar zowel te veel als te weinig gebruik van geboorte-ingrepen kan juist tot schade leiden. Tussen landen en tussen provincies in Nederland zijn grote verschillen in hoe vaak sommige geboorte-ingrepen worden gebruikt. Grote verschillen zijn een signaal dat er in sommige gevallen mogelijk te weinig en in andere gevallen mogelijk te veel ingegrepen wordt. Het in kaart brengen van deze verschillen levert belangrijke inzichten op en draagt bij aan het verhogen van de kwaliteit van de geboortezorg. Dit leidt tot betere uitkomsten voor moeder en kind en positievere ervaringen van vrouwen.

Verschillende visies op episiotomie

Het proefschrift van Anna Seijmonsbergen-Schermers laat zien dat er grote ongewenste verschillen zijn in de toepassing van geboorte-ingrepen, zowel tussen dertien landen in het proefschrift als tussen de twaalf provincies van Nederland. Naast het beschrijven van de verschillen in frequentie, gaat ze in dit proefschrift in op indicaties voor het zetten van een knip, ook wel episiotomie genoemd, visies van zorgverleners op het zetten van een episiotomie en of het hechten van de perineumhuid nodig is. De verschillende visies van zorgverleners op het toepassen van een episiotomie kunnen mogelijk een deel van de variatie hierin verklaren.

Betere implementatie wetenschappelijke onderbouwing

Het proefschrift concludeert dat er onvoldoende consensus is over doelmatig gebruik van sommige ingrepen. Voor andere ingrepen is er wetenschappelijke onderbouwing wanneer deze moeten worden toegepast, maar is deze kennis in een groot aantal landen onvoldoende geïmplementeerd. Het verbeteren van de implementatie hiervan zal leiden tot minder onderlinge verschillen en een afname in zowel overmatig als te weinig gebruik van ingrepen. Dit zal de kwaliteit van de geboortezorg verbeteren.

Het proefschrift van Anna is te lezen op: https://www.gildeprint.nl/case/intervene-or-interfere/.

De verdediging is op 8 december om 13:45 uur te volgen via het YouTubekanaal van VU Beadle's Office.

Wat biedt Vitae

Wij zijn enthousiaste verloskundigen werkzaam in Soest en Soesterberg, die klaar staan voor al je vragen rondom zwangerschap en geboorte.

Praktijkfilmpje

 Vind je het leuk om ons aan het werk te zien? Wil je een globale eerste indruk van onze praktijk? Kijk dan ons praktijkfilmpje!

Kwaliteit en klachten

Onze verloskundigenpraktijk doet er alles aan om aan alle kwaliteitseisen te voldoen. Ook nemen we je serieus als je niet tevreden bent/ een klacht hebt. 


Nieuws

Afscheid Anna


Onze cliƫnten

 •  

  Deze praktijk is geweldig! Al mijn wensen werden gehoord, er werd onwijs goed meegedacht, ik kreeg alle vrijheid maar toch werd er ook stevig doorgepakt toen ik het nodig had. Als ik weer ga bevallen, is het sowieso weer met Vitae. 

   

  -
 •  

  Fantastisch. De wijze waarop zorg zou verleend moeten worden.

   

  -
 •  

  Klein team van heel ervaren verloskundigen.Je voelt je heel prettig, ze nemen de tijd voor je en je kan ze altijd bereiken als er wat is. Dankzij twee vestigingen kunnen mensen uit soesterberg ook daar direct terecht. Mooie rustgevende kamers, goed georganiseerd. 

   

  -
 •  

  Superfijne praktijk met persoonlijke aandacht.

   

  -
 •  

  Fantastische praktijk. Hele aardige en kundige verloskundigen. Een steun en toeverlaat tijdens je zwangerschap en bevalling. Je kunt alles bespreken wat je belangrijk vindt en tijdens de bevalling zijn ze rustig, vertellen goed wat er gaat gebeuren en duidelijk.

   

  -

Wij zijn lid van de KNOV. De koningklijke
Nederlands Organisatie van Verloskundigen.

Bereken je uitgerekende datum


Wanneer was de 1e dag van je laatste menstruatie?Aantal dagen van je menstruatie cyclusJe uitgerekende datum is:

Contactgegevens
Praktijkadres:
Koningsweg 4
3762 EC Soest


Locatie Soesterberg:
Medisch Centrum Soesterberg
Buys Ballotlaan 6
3769 GM Soesterberg