telefoon 035 601 35 47 / spoed 06 190 077 09

Team


Marcella Pesie

Sinds 2006 ben ik verloskundige en sinds 2009 tevens echoscopiste. Na mijn afstuderen ben ik gaan waarnemen in Amersfoort en Utrecht. Tot ik in 2008 deze praktijk in Soest kon overnemen. Wat een fantastische kans!
In 2010 ben ik moeder geworden van een zoon, Boaz en in 2012 kreeg ik een dochter, Saar. Dit heeft mijn manier van werken als verloskundige niet veranderd. Wel begrijp ik nu hoe het is om moeder te worden en vind ik het erg mooi om bepaalde emoties te herkennen bij mensen.
Ik vind het bijzonder om aanwezig te zijn bij het proces moeder (en vader) worden en hierin te mogen begeleiden. Ik kan oprecht zeggen dat ik het mooiste vak van de wereld heb en geniet van elke werkdag.
Belangrijk in verloskundige zorg vind ik kwaliteit van zorg en individualistische zorg. Ieder mens is anders en behoeft andere begeleiding. Om daarop in te spelen en betrokken begeleiding te bieden, vind ik een waardevolle uitdaging. 

Naast de clientgebonden zorg, die ik ontzettend leuk vind, is het ondernemen en het hebben van een praktijk met al haar uitdagingen, iets wat ik erg kan waarderen. Daarnaast bekleed ik een functie als bestuurslid/ penningmeester in ons 'VSV', Verloskundig Samenwerkings Verband (een instrument voor de verbetering van de kwaliteit van zorg). 

Alice Jonker

Al van jongs af aan wilde ik graag verloskundige worden. Een droom die in 2010 werkelijkheid werd! Ik ben werkzaam geweest in Soest, Baarn en Amersfoort. Vanaf 2012 werk ik in het vaste team van Vitae. Verder ben ik vanaf 2011 ook werkzaam als echoscopiste. Voor de 20-weken echo kan je in Verloskundig Centrum 't Gooi ook bij mij terecht. Ik vind het een mooie aanvulling op het vak van verloskundige om ook echo's te maken.

In december 2017 werd ik moeder van Abel en in 2019 kreeg ik een dochter Junia. Wat bijzonder om nu ook zelf een zwangerschap, bevalling en de tijd daarna mee te maken! En te ervaren hoe dingen voelen, zoals de eerste bewegingen in je buik en de eerste weeën... Verloskundige en moeder, met deze ervaring krijgt de begeleiding van onze eigen zwangeren een extra dimensie.

Rust, vertrouwen, enthousiasme en openheid zijn dan ook punten die ik zeer belangrijk vind. Het coachen van de bevalling en het geven van vertrouwen in je eigen kunnen zie ik als een uitdaging! Ook al verloopt je bevalling dan soms anders dan verwacht, hierdoor kan je toch met een goed gevoel terugkijken.

Naast mijn werk als verloskundige/ echoscopiste, bekleed ik met veel plezier een bestuursfunctie binnen de cooperatie Vida, een cooperatie van verloskundigen uit deze regio. 

 

Anna Seijmonsbergen

verloskundige

Sinds mei 2020 werkt Anna als vaste verloskundige in ons team. Zij is verloskundige sinds 2012 en heeft sindsdien vele kanten van ons mooie vak mogen beoefenen. In december 2020 promoveerde ze op ingrepen tijdens de bevalling. Daarnaast geeft ze wetenschappelijk advies aan verloskundigen in het hele land. Met deze wetenschappelijk expertise in huis, is ons team compleet!

Anna is een rustige verloskundige die de autonomie van de vrouw hoog in het vaandel heeft. Zij beoefent haar vak vol passie en het is mooi te zien hoe ze de link legt tussen de wetenschap en de praktijk.

Ook is Anna moeder van twee dochters en zwanger van haar derde kindje. Ze zal met verlof zijn vanaf september 2021 tot voorjaar 2022. Irirs zal haar komen vervangen en stelt zich hieronder voor. 

 

Iris Blankestijn

verloskundige

Iris is een ervaren verloskundige die als waarnemend verloskundige werkzaam is. Zij werkt vanaf de zomer 2021 bij ons. Zo kunnen we allemaal even op vakantie en ze zal Anna vervangen die met verlof gaat. Op deze manier houden we continuiteit van onze zorg en hebben we een team met vaste gezichten. Uiteraard hebben we gezorgd voor een volledige overdracht van jullie dossier en situatie, en weet Iris wie je bent als je belt. 

" Sinds de zomer ben ik werkzaam als waarnemend verloskundige bij Vitae en ik vind het erg leuk om jullie als zwangeren en partners te ontmoeten en te mogen begeleiden! Het vak verloskunde is een prachtig beroep en ik ben dankbaar dat ik alle aanstaande moeders (en vaders) mag begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en in de kraamweek. Het is voor mij een eer om aanwezig te zijn bij deze mooie gebeurtenis. Als zwangere is het de bedoeling dat jij centraal staat, ik vind het daarom van belang dat jullie je veilig voelen en sta altijd open voor jullie vragen. Ik wens jullie een hele mooie tijd in deze bijzondere periode naar nieuw leven." 

 

Eva Boon

verloskundige

Eva is een ervaren verloskundige die al een langere tijd in deze regio werkzaam is als waarnemend verloskundige. Zij komt ons team versterken in de drukke zomer en najaar van 2021, tijdens de zogenoemde 'Coronababyboom' :). Aansluitend zal zij Alice vervangen die met zwangerschapsverlof gaat. 

Door ons team iets uit te breiden houden we continuiteit van onze zorg en hebben we een team met vaste gezichten. Uiteraard hebben we gezorgd voor een volledige overdracht van jullie dossier en situatie, en weet Eva wie je bent als je belt. 

 

Mireille van de Water

Praktijkassistente

Al sinds enkele jaren worden wij ondersteund door onze praktijk assistente Mireille. Zij ondersteunt ons in de praktijkvoering en je kan haar aan de telefoon krijgen als je belt. Op deze manier hebben wij meer rust en minder (niet dringende) telefoontjes als we zorg geven aan jullie. Hierdoor kunnen wij zorg op  maat geven en ons focussen op jou!

Hieronder stelt Mireille zich aan je voor:

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Als moeder van drie kinderen weet ik wat een bijzondere periode dit is voor jou en je partner.  Een mooie tijd waarvan je wilt genieten maar je je soms ook zorgen maakt en veel vragen hebt.  Het is fijn dat je dan niet hoeft te wachten tot de volgende controle.
Je kunt mij aan de telefoon krijgen tijdens het telefonische spreekuur.  Daarnaast verwerk ik de uitslagen van je bloedonderzoeken, echo’s en prenatale testen en houd ik je hiervan uiteraard op de hoogte. 
Voordat ik praktijkassistente werd bij Vitae ben ik lange tijd werkzaam geweest als kraamzorgconsulent. Vandaar dat ik het stukje informatie rondom jullie kraamtijd op onze voorlichtingsavonden voor mijn rekening neem.
Ik wens je een fijne zwangerschap!

 

Waarneming

Tijdens vakanties, bijscholingen en onvoorziene omstandigheden werken we samen met waarnemend verloskundigen. Wij zorgen er altijd voor dat zij volledig op de hoogte is van jouw situatie en dat ze past bij ons team. Ze zal de zorg leveren zoals je die van ons gewend bent. 

Wat biedt Vitae

Wij zijn enthousiaste verloskundigen werkzaam in Soest en Soesterberg, die klaar staan voor al je vragen rondom zwangerschap en geboorte.

Praktijkfilmpje

 Vind je het leuk om ons aan het werk te zien? Wil je een globale eerste indruk van onze praktijk? Kijk dan ons praktijkfilmpje!

Kwaliteit en klachten

Onze verloskundigenpraktijk doet er alles aan om aan alle kwaliteitseisen te voldoen. Ook nemen we je serieus als je niet tevreden bent/ een klacht hebt. 


Nieuws

13 weken echo


Onze cliƫnten

 •  

  Deze praktijk is geweldig! Al mijn wensen werden gehoord, er werd onwijs goed meegedacht, ik kreeg alle vrijheid maar toch werd er ook stevig doorgepakt toen ik het nodig had. Als ik weer ga bevallen, is het sowieso weer met Vitae. 

   

  -
 •  

  Fantastisch. De wijze waarop zorg zou verleend moeten worden.

   

  -
 •  

  Klein team van heel ervaren verloskundigen.Je voelt je heel prettig, ze nemen de tijd voor je en je kan ze altijd bereiken als er wat is. Dankzij twee vestigingen kunnen mensen uit soesterberg ook daar direct terecht. Mooie rustgevende kamers, goed georganiseerd. 

   

  -
 •  

  Superfijne praktijk met persoonlijke aandacht.

   

  -
 •  

  Fantastische praktijk. Hele aardige en kundige verloskundigen. Een steun en toeverlaat tijdens je zwangerschap en bevalling. Je kunt alles bespreken wat je belangrijk vindt en tijdens de bevalling zijn ze rustig, vertellen goed wat er gaat gebeuren en duidelijk.

   

  -

Wij zijn lid van de KNOV. De koningklijke
Nederlands Organisatie van Verloskundigen.

Bereken je uitgerekende datum


Wanneer was de 1e dag van je laatste menstruatie?Aantal dagen van je menstruatie cyclusJe uitgerekende datum is:

Contactgegevens
Praktijkadres:
Koningsweg 4
3762 EC Soest


Locatie Soesterberg:
Medisch Centrum Soesterberg
Buys Ballotlaan 6
3769 GM Soesterberg